2020 Havuz Yapımı Maliyetleri

18 July 2020 Yayımlayan : Sermedhavuz
2020 Havuz Yapımı Maliyetleri

Havuz yapımı, kendilerine özel bir yüzme deneyimi yaşamak isteyen insanlar için merak edilen bir süreç. Elbette bu sürecin yarattığı gider de merak konusu oluyor. Havuzlar, genellikle lüks yaşamın bir parçası olduğu için masraflarının da biraz el yaktığı düşünülüyor. Ayrıca, havuz yapıldıktan sonra da masrafları devam ediyor.

Havuz yapım maliyetleri, yapılması düşünülen havuz tipine göre ve yapım yöntemine göre değişiklik gösteriyor. Farklı firmaların havuz fiyatlandırmaları değişebileceği gibi, havuzun yapımında kullanılacak malzemeler de maliyette farklılık yaratabiliyor.

Prefabrik Havuz Kolaylığı

Son yıllarda, pratik ve ekonomik olması nedeniyle prefabrik havuzlar havuz yapımında daha çok tercih edilir hale geldi. Betonarme havuz yaptırmak için zamanını ve bütçesini verimli kullanmak isteyenler için tercih edilen prefabrik havuzların ekonomik avantajları şunlar:

  • Prefabrik havuzların yerleştirilmesi için kalın beton tabakalar gerekmez.
  • Prefabrik havuzlar, betonarme havuzlardan farklı olarak fabrikada üretilir. Bu nedenle sıva, izolasyon, kaplama gibi işçilik süresini ve maliyetlerini kapsamaz.
  • Prefabrik havuzların sirkülasyonunda genellikle skimmer (Satıhtan emişli) sistemleri kullanılır. Skimmer sistemleri, havuz suyunu doğrudan filtreye göndermesi nedeniyle, taşmalı havuzların aksine denge tankına ihtiyaç duymaz. Bu sayede hem yapım masrafları hem de su kullanımı açısından tasarruf edilir.

Havuz Maliyetleri Neye Göre Belirlenir?

  • Havuz tipi
  • Ekipman ve aksesuar kalitesi
  • Havuzun büyüklüğü
  • Havuzun formu
  • Kazma işlemleri
  • Pompa ve filtre ekipmanları
  • Havuzun montajı
  • Beton masrafı

2020 Betonarme Havuz Masrafları Ne Kadar?

Betonarme havuzlar, havuz için kazılan alana beton dökülerek oluşturulan havuzlardır. Yapımları 4-5 ay kadar sürebilir. Betonarme havuzlar için belediyeden izin belgesi alınması gereklidir. Bu izin belgesinin çıkması uzun bir süre geçebileceği gibi, bölgeye göre çeşitli maliyetleri olabilir.

Betonarme havuzun üzerine sıva ve şap atılır, ardından izolasyon süreçleri ve kaplama aşaması gelir. Bu aşamalarda da zamana ve işçiliğe ihtiyaç vardır.

Betonarme havuzların 2020 yılındaki maliyetleri, değişebilmekle beraber genellikle 250.000- 500.000 Türk Lirası arasında değişmektedir. Havuzun tasarımı, büyüklüğü, kullanılacak ekipmanın kalitesi, seçilen havuz firmasına göre çeşitlenen maliyetlerin yanında, havuzun uzun ömürlü bir yapıda olacağından emin olmak, boşuna masraf yapmamanızı sağlar.

2020 Prefabrik Havuz Maliyetleri Ne Kadar?

Prefabrik havuzlar, kullanılan malzeme ve sahip oldukları form gibi etmenlerle farklı fiyatlandırmalara tabidir.

Betonarme havuzlara göre maliyet açısından çok daha ekonomik olan prefabrik havuzların 2020 maliyetleri yaklaşık 20.000 Türk Lirasından başlayıp, kalitesine ve boyutuna göre masrafları artabilir.

Havuzun Yapımından Sonra Maliyetleri

Havuzun yapımından sonra da havuzun bakımı için kullanıma açık olduğu zamanlarda gerekli olan bazı masraflar vardır. Bu masraflar havuzunuzun temizliğini, bakımını ve elektrik, su gibi giderlerini kapsar.

Havuzunuzu inşa ettirdikten sonra, suyun dezenfeksiyonunu sağlamak için klor gibi kimyasallar kullanma ihtiyacı duyabilirsiniz. Ancak klor, masraflı bir kimyasaldır ve sağlık için de bazı sorunlar doğurabilir. Bu nedenle havuzun sanitasyonu için otomatik tuz/pH cihazları tercih edilmektedir.

Otomatik tuz cihazları, tuzun yapısında bulunan klorür elementini ayrıştırarak, doğal bir dezenfektan işlevi görür. Bu makineyi Sermed Havuz internet sitesinden inceleyerek temin edebilirsiniz.

Havuz bakımının aylık giderleri, ortalama olarak 150-200 Türk Lirası tutmaktadır.

Bunun dışında havuzun yapımından ayrı olarak oluşabilecek maliyetler şunlardır:

  • Kum filtreleri
  • Havuzun aydınlatılması
  • Su kaydırağı ve tramplen gibi isteğe bağlı ek aksesuarlar
  • Elektrikli ısıtıcılar
  • Havuz örtüsü

Sermed Havuz, maliyeti olabildiğince uygun tutarak en kaliteli hizmeti almanızı sağlar. Bahçeniz için düşündüğünüz havuz modelini bizimle paylaşmanız yeterli, sonra hayalinizin gerçeğe dönüştüğüne şahit olacaksınız. Modellerimiz hakkında fiyat almak için lütfen bize ulaşın.

Whatsapp Danışma Hattı
Hemen Arayın !