2021 Havuz Yapım Maliyetleri

14 December 2020 Yayımlayan : Sermedhavuz
Maldiv-celik-havuz-Nihal-hanim-yatay-2

2021 Havuz Yapım Maliyetleri

Sıcak yaz günlerinde bahçede kendi havuzunuza sahip olma hayali, muhtemelen birçok kişinin kurduğu hayaller arasında ilk sıraya yerleşebilir. Bu yazıda ihtiyacınız olan bir havuzun, Sermed Havuz modelleri üzerinden maliyetlerini anlatacağız.

Havuz yapımı, uzmanlık, yetkinlik ve profesyonellik isteyen bir hizmet türüdür. Bu nedenle alacağınız hizmetlerin belirli bir kalitede olmasını istemek elbette herkesin isteyebileceği türden bir istektir. Bu nedenle havuz yapım maliyetleri, genel olarak şu 3 genel başlıkta irdelenmelidir;

  • Malzeme Kalitesi
  • Kalifiye İşçilik
  • Tecrübe

Eğer havuz yapımı için seçtiğiniz firmada bu yukarıdaki niteliklerden herhangi birisi eksikse havuzunuzun uzun ömürlü olmasını beklemek yanlış olacaktır. Bu nitelikler havuz yapım maliyetleri üzerinde etkili olacak birçok parametreyi de birlikte getirmektedir.

Peki, havuz yapım maliyetleri ve etken olan faktörler nelerdir?

Şimdi bunlara göz atalım;

Havuz Yapım Maliyetleri (Örnekli Anlatım)

 Havuz yapımı, modellerde kullanılan malzemeler, araçlar, ekipman ve boyutlara göre değişebilmektedir. Sermed Havuz olarak en popüler modellerimizden bazılarının fiyat aralıklarını vereceğimiz bu yazıda sıfırdan havuz yapım maliyetleri konusunda gerçek bir fikir sahibi olabileceksiniz.

Bahçemize 5×3 m genişliğinde ve 1,5 m derinliğinde Maldiv Prefabrik Havuz modeli yaptırmak istediğimizi varsayalım. Havuz yapımı için Türkiye’nin herhangi bir yerinde gerçekleştireceğimizi düşünelim. Bahçemizdeki toprak koşulları oldukça iyi olduğundan kazı ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmayacağını varsayalım.

Maliyet Kalemleri Fiyat Aralığı
Maldiv Prefabrik Havuz (Malzeme Fiyatı) 35000 TL
Kazı çalışmaları, hafriyat 3000 TL
Geri Dolgu 1000 TL
Beton ve Altyapı Hazırlığı 12000 TL
Nakliye ve Montaj 2500 TL

Not: Yapılan örnek fiyatlandırma optimum şartlarda havuz yapımına elverişli bir bahçe için Eylül 2020 Maliyetleriyle çalışılmıştır. Her müşterinin havuz yaptıracağı zaman dilimine ve bahçesinin fiziki şartlarına göre fiyatlar değişiklik gösterecektir.

Yukarıda verilen bilgiler, tek bir modelin havuz yapımı için gereken maliyet aralığını belirtmektedir. Belirli bir havuz modeli ve Türkiye genelindeki herhangi bir konum (fiyat aralığı minimumdan maksimuma doğru verilmiştir.) için yalnızca tek bir maliyet örneğidir. Diğer modeller ve boyutlar için havuz maliyetleri, karşılaştırılabilir büyüklükte bile olsa önemli ölçüde değişkenlik gösterebilir. Bununla birlikte, maliyet örneğimiz, havuzun maliyetlerinin tek faktör olmadığını açıkça göstermektedir. Gerekli kurulum çalışması nispeten küçük havuzlar için bile önemli ek maliyetlere neden olabilir.

Havuz Yapımı için Kurulum Maliyetlerini Etkileyen Faktörler

Bir önceki bölümde anlattığımız ve havuz yapımı için (Maldiv Prefabrik Havuz modeli özelinde) gerekli olan ortalama maliyetlerin 2021 havuz yapımı için sizlere bir fikir vereceğini düşünmekteyiz. Şimdi bu maliyetleri etkileyen faktörlere göz atalım;

  • Bulunduğunuz Bölge ; Örneğin İstanbul’da kazı işlemi farklı , Adıyaman da farklı olabiliyor
  • Havuzun ebatları
  • Havuzun yapılacağı yerin fiziki şartları ( kepçe ile kazılabiliyor mu, elle mi kazılacak v.b)
  • Havuzun derinliği
  • Hafriyatın maliyeti (tüm Türkiye’de hatta aynı şehrin farklı bölgelerin de bile değişkenlik gösterir )
  • Hafriyatın taşınması (tüm Türkiye’de hatta aynı şehrin farklı bölgelerin de bile değişkenlik gösterir )
  • Havuz Altyapı Maliyetleri ; Her Bölge de altyapı maliyeti farklılık göstermektedir , örneğin beton firmalarının çok olduğu bir noktada ki beton ve betonu atacak pompa maliyeti ile çok ücra bir nokta da yapılacak işlem bedeli birbirinden çok farklıdır.
  • Havuz için istediğiniz opsiyonel olarak sunulan aksesuarlar

Bu maliyetlerle birlikte havuz yapımı için her zaman birçok değişken vardır. Bu nedenle tam havuz yapımı maliyeti yalnızca bireysel planlama temelinde güvenilir bir şekilde tahmin edilebilirdir.

Bu sebep ile bir çok parametre olan bu havuz maliyetlendirilmesin de sizden alacağımız bilgiler ve talepleriniz doğrultusun da size özel bir havuz fiyatı çıkacağı şüphesizdir.

Kabaca örneklendirmek gerekir ise , aynı havuzu 30.000 TL de 60.000 TL de yapabilirsiniz. Bu yukarıda ki bir çok parametre ile ilişkili.

Buraya kadar havuz yapımı maliyetleri konusunda size iyi bir çerçeve oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Bunun yanında havuzun; bakım, pompa, aksesuar, kimyasal, vb. ek maliyetlerini de havuz yapımı sonrası (işletme maliyetleri olarak düşünebilirsiniz) düşünmek gerekecektir.

Havuz Yapımı Sonrası Ek Maliyet Kalemleri

Havuz yapım maliyetleri, malzemelerin ithal ya da yerli olması, kullanılan malzemenin kalitesi ve uygunluğu gibi birçok fiyat etkileyici faktör ışığında değişebilmektedir. Bu nedenle burada havuz yapımı ve havuz yapımı sonrası karşılaşacağınız belirli maliyet kalemlerinden bahsetmeye çalışıyoruz. Şimdi yine örnek vererek havuz yapımı sonrası işletme maliyetlerinize yine yukarıda verdiğimiz aynı boyut üzerinden fiyat ortalamasını sunalım.

Ek Maliyet Kalemleri Fiyat Aralığı
Havuz paslanmaz şelale 5000 TL
Tramplen 10.000 TL
Otomatik tuz ph cihazı 16.000 – 20.000 TL
Otomatik Havuz Temizleme Robotu 12.000 – 15.000 TL
Havuz Örtüsü M2 si 200 TL
Periyodik bakım maliyeti (elektrik, su ve havuz kimyasalı ) Aylık yaklaşık 500 TL
Fiber Havuz Merdiveni 6500 TL

Not: Yapılan örnek fiyatlandırma optimum şartlarda havuz yapımına elverişli bir bahçe için Eylül 2020 Maliyetleriyle çalışılmıştır. Her müşterinin havuz yaptıracağı zaman dilimine ve bahçesinin fiziki şartlarına göre fiyatlar değişiklik gösterecektir.

Sonuç

Konusunda uzman ve profesyonel bir ekibe sahip olan firmamız, havuz yapımı için geçerli olan maliyetleri ve maliyet kalemlerini; tecrübe, referanslar ve günümüz üretim maliyetlerini baz alarak oluşturmuştur. Aklınızdaki havuz projesi için detaylı bir havuz yapımı maliyeti çalışması yapılması gerekmektedir. Bu nedenle projeniz konusunda daha fazla bilgiye ve net bir fiyata ihtiyacınız varsa hemen bizimle iletişime geçiniz.

Whatsapp Danışma Hattı
Hemen Arayın !