Havuz Derz Yapımı

29 January 2021 Yayımlayan : Sermedhavuz
Havuz Derz Yapımı

Yaz aylarının vazgeçilmez eğlencelerinden olan havuzların yapımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Havuz yapım aşamaları kullanılan malzemelerin kaliteli olması, havuzun dayanıklı olması ve en önemli hijyenik olması oldukça önemlidir. Havuz derz yapımı havuzda su basıncından kaynaklanan bir sorun yaşanmaması ve havuz betonunun dayanıklı olması için özenle yapılmalıdır. Havuz derzinin yapılmasından önce özenli çalışmalar yapıldığı gibi derz uygulanmasında da dikkat edilmesi gerekir.

Havuz Derzi Nasıl Yapılır?

Havuz derzi havuzun dayanıklı olmasını ve betonunun korunması için önemlidir. Havuz derzi uzman ekiplerimiz tarafından özenle yapıldığı için havuzların su basından zarar görmesi engellenir.

  • Havuz derzi yapımından önce ilk olarak zeminin şapı düzgün bir şekilde atılır. Fayans yapıştırıcısına su ilave edilerek karıştırılır ve 15 dakika beklenir.
  • Fayanslar yapıştırılırken kenarda kalan fazlalıklar insanlara zarar vermemesi için kesilir.
  • Fayans döşemesinde öncelikle dikey alanlar tamamlanır. Daha sonra yatay fayans döşemeleri yapılır.
  • Fayanslar yapıştırıldıktan sonra ara kısımlarına derz konulur ve tokmaklanır. Havuz derzi ustalık gerektiren önemli bir uygulamadır.

Havuz Derzi Nasıl Uygulanmalı?

Islak zeminlerde yapılacak derz uygulamaları ustalık gerektirir. Firmamızın uzman çalışanları derz uygulamasını en doğru şekilde yapmaktadır. Derz uygulamasında mutlaka su yalıtımı yapılmalıdır. Islak bölgelere uygulanacağı için su yalıtımı olmaması sorun yaşanmasına sebep olabilir. Derz uygulamasının doğru yapılmaması halinde havuz betonu zarar görebilir.

Havuz derzi fayans aralarının dolması için doğru ölçülerde kullanılmalıdır. Fayans aralarında kullanılan standart ölçüler vardır. Derz uygulaması fayans aralarına 3 mm kadar uygulanır. Havuz tasarımlarına göre birkaç mm’lik oynamalar olabilir. Derzin kıvamı uygulamanın doğru olması için en önemli noktalardan biridir. Havuz derzi yoğurt kıvamına getirilmelidir.

Alanında uzman havuz firması ile çalışmak havuz yapımının doğru şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır. Firmamız havuz derzini doğru şekilde uygulamak için baştan sonra özenle çalışır. Havuz derzi doğru kıvamda ayarlandıktan sonra karoların üzerinde dökülür. Derz malası ile boşluk kalmayacak şekilde farklı yönlere uygulanır. Derz işlemi tamamlandıktan sonra temizlik yapılması için beklenmesi gerekir.

Havuz yapımı sonrasında uygulanan derz işlemi özenle yapılır. 10-15 dakika bekledikten sonra sünger yardımı ile fayans araları temizlenir. Fayans döşemelerinin özenli olması havuzun estetik görünmesi için önemlidir. Aynı zamanda bu işlemler doğru yapıldığı sürece havuz betonu su basından zarar görmez. Havuzun hijyenik ve sağlıklı olması için havuz derzinin uzman kişiler tarafından yapılması gerekir.

Havuz Derzi Neden Önemli?

Havuz modelleri tasarlanırken kullanılan fayansların yapıştırılması için derz uygulaması yapılır. Bu uygulama ile fayanslar düzgün şekilde yapıştırılır. Fayans araları doğru şekilde doldurulur havuz betonunun zarar görmesi engellenir. Havuz derz uygulaması havuzun sağlığa zarar vermemesi için oldukça önemlidir. Fayanslar yapıştırıldıktan sonra kenarda kalan fazlalıklar düzgün bir şekilde kesilir.

Fayans düzenlemeleri havuzun hijyenik ve dayanıklı olmasını sağladığı gibi estetik görünmesine de yardımcı olacaktır. Düzgün döşenmiş fayanslar sayesinde havuzu sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Havuz betonunun dayanıklı olması ve sağlam kalması için derz uygulaması uzman havuz firması tarafından yapılmalıdır.

Havuz Derzinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Havuz derz yapımı tamamlandıktan sonra bir süre beklenir ve sünger yardımı ile temizlenir. Havuz derzi deforme olduktan sonra bakım yapılması gerekir. Derz aralıklarının dolması için havuz boşaltılır ve derz aralıkları yeniden doldurulur. Derz uygulaması yapıldıktan sonra tamamen kuruması için 3-4 saat kadar beklenir. Havuz doldurma işlemi yapılarak kullanılabilir hale getirilir. Havuz derz bakımının yapılmaması havuzda yosun oluşmasına ve zararlı bakterilerin meydana gelmesine sebep olabilir.

Whatsapp Danışma Hattı
Hemen Arayın !