Prefabrik olimpik-yarı olimpik havuz yapımında 15 yıllık tecrübeye sahip olan Sermed Havuz, bu süreçte bilgi ve birikimi ile hem kısa zamanda, hemde daha uygun maliyetli bir olimpik havuz yaptirmanin farkını, deneyimli referanslari ile siz müşterilerimizle paylaşıyoruz.
Türkiyenin bir cok ilinde, tam donanımlı özel veya tüzel amacli uygulamalarımız hakkında bilgi almak için, satış destek ekibimize ulaşabilir,işin baslangicindan olimpik havuzlarimizin caliştirilip teslimine kadar olan tüm süreci, hem görsel olarak sizlere sunabilir hemde detaylı sunum şeklinde görüşme sağlayabilirsiniz.
Olimpik-Yarı Olimpik Havuz Yapımında Prefabrik Havuz Tercih Sebepleri
● Maliyetleri değerlendirildiğinde prefabrik bir havuzun kurulumunun toplam maliyeti, diğer alternatiflere oranla düşük olur. Özellikle ebat büyüdüğünde m2 maliyetleri düşer.Bu sebepten olimpik havuzlarda da prefabrik havuz uygulaması tercih sebebidir.Uzun vadede dahi prefabrik havuzlar çok daha az maliyetli olduklarından betonerme havuzlara göre daha fazla tasarruf imkanı sağlar.
● Prefabrik havuzların temizlik ve bakımları oldukça kolaydır.
● Diğer havuzlarda çatlaklar,su kaçakları,derz dökülmeleri,yosunlaşma vb. gibi çok farklı problemler ile karşılaşabilirsiniz. Bu tip problemler olimpik havuzlarda daha büyük bir sıkıntıya yol açar.
● Prefabrik havuzlarda kullanılan iç kaplama malzemesi olan Liner esnek olduğu için özellikle çatlama,su kaçağı gibi problemler ortaya çıkmaz %100 su sızdırmazlığına sahiptir ve yüzeyinin pürüzsüz ve antibakteriyel olmasından kaynaklı daha kolay temizlenme imkanı sunar.
● Farklı renk ve desenlerde Liner seçenekleri bulunmaktadır.
● Prefabrik havuzların hızlı kurulum süreci,olimpik havuz yapımı için oldukça büyük bir avantajdır.
● Bina içlerine de prefabrik olimpik havuz uygulaması problemsiz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
OLİMPİK HAVUZ DETAYLARI
Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA: Federation Internationale de Natation) Standartları ile belirlenen yarışma ve antrenman havuzlarına verilen addır. Dünyanın ilk kapalı yüzme havuzu 1862 yılında İngiltere’de inşa edilmiştir.Ülkemizde Olimpik havuz, kısa kulvar ve uzun kulvar (yarı olimpik ve tam olimpik) olmak üzere ikiye ayrılır. Açık ve kapalı olarak ta inşaa edilebilmektedir.
Diğer yüzme havuzu türlerine ek olarak;
• Atlama platformları,
• İşaret bayrakları,
• Sepereator,
• Sepereator gergi yayı
• Hakem koltuğu
• Can kurtaran koltuğu
• Yanlış atlama ikaztoplari ve boru seti
• İkaz bayrak seti
• Isıtma sistemi için esanjör doğalgaz kullananlar
• Isıtma sistemi için ısı pompasi
gibi çeşitli aksesuarlar kullanılarak, ulusal ya da uluslararası müsabakalara uygun tesisler haline getirilebilmektedir.
Henüz bu yazı için yorum yapılmamıştır. İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum Yazın