Havuz Bakımda Önemli İpuçları

18 December 2020 Yayımlayan : Sermedhavuz
Havuz Bakımda Önemli İpuçları

Havuzlar doğada kendi kendisini temizleyen su kaynakları olmadığı için düzenli olarak bakımı insan sağlığı için zaruridir. Sosyal aktivite merkezlerinde veya evimizin bahçesindeki havuzların temizlenmesi zor değildir. Gireceğiniz havuzların hijyen olması insan sağlığı için önemlidir. Prefabrik Havuz bakımı ile ilgili vereceğimiz bazı ipuçları bu konuda sorularınızı aydınlatacaktır.

Havuzlara Ne Kadar Süre Aralıklarla Bakım Yapılmalıdır?

Prefabrik Havuz temizliği ve bakımında sadece suya bir takım kimyasallar atmak yeterli değildir. Bakımdan kastedilen havuzun her yerinin ve bilhassa dip yüzeyi ve kenar yüzeylerinin iyice temizlenmesidir. Bu işlem her gün yapılamazsa da haftada bir kez yapılabilmesi uygundur. Kirli bir havuz zaten suyun rengi ile kendini belli edebileceği gibi duvarların kayganlığı da kirliliği anlama konusunda belirleyicidir. Kirli ve bakımı yapılmamış havuzlara girmekten kesinlikle kaçınmak gereklidir.

Prefabrik Havuz Bakımında Kullanılan Malzeme ve Yöntemler Nelerdir?

Havuz bakımı için kullanılan bazı kimyasallar vardır. Asidin düşmesine yardım eden bu kimyasallar temizlik için çok önemlidir. Bu maddeler havuza çökmeli ve her yere eşit dağılmalıdırlar. Bunun için çöktürücü madde de kullanmak gereklidir. Bu malzemeleri sıralayacak olursak;

1-Klor

2-Ozon

3-Çöktürücü Sıvı

Prefabrik Havuz Bakımında Ne Tip Kontroller Yapılır?

Prefabrik Havuz bakımı için havuz derzlerinin kontrolü önem taşımaktadır. Çünkü bu derzlerde oluşacak çatlaklar yosun ve bakteri oluşmasına neden olacaktır. Havuz temizliği denildiğinde sadece hijyen bakımı anlaşılmamalıdır. Havuz içi aydınlatmalarda kullanılan lambaların bakımı da yapılmalıdır. Kum filtresinin bakımı ile havuz kenarındaki ızgaraların kontrolü yapılmalıdır. Havuz pompasını da kontrol etmek gereklidir.

Havuz Bakımı Yöntemi Nasıl Olur?

Havuz temizliği için kullanılacak kimyasalların ne ölçüde kullanılacağını profesyonel ekip bilmekte ve oranlarını buna göre belirlemektedir. Bu işlemlere başlamadan önce suyun ph değeri ölçülmeli ve bilinmelidir. Ph için ideal değerin belirlenmesi gereklidir.

  • Çöktürücü Kullanımı

Bu uygulama yapıldıktan sonra sistem dört veya beş saat çalıştırılmalıdır.

Temizleme kimyasallarının hepsi aynı anda atılmamalıdır. Aralarda üç-dört saat farklarla atılması daha doğrudur.

  • Klorlama

Klorlama günlük attığınız klor miktarının beş ile on kat oranı arasında olmalıdır.

  • Sirkülasyon

Geceleri havuz kullanılmadığı vakitlerde sirkülasyon kapatılabilir. Ama bunun haricinde sürekli açık tutulmasında fayda vardır.

  • Yosun Engelleyici Kimyasallar

Bu kimyasallar yosunların oluşumunu engellemekte veya öldürmektedir.

Whatsapp Danışma Hattı
Hemen Arayın !