Havuz Bakımı Tecrübeli Eller İle Yapılır

03 November 2020 Yayımlayan : Sermedhavuz

Tüm dünyayı sarsan hayatı durduran korona virüs salgınının ardından tatil anlayışı değişti, tatil için insanlar toplu alanlar dışında kendi içlerinde ki tatile yöneldi ya da tatil merkezlerinin sunduğu hizmetleri kendi evlerine taşıdı bunlardan biri de havuzlar oldu. Birçok insanın aynı anda kullandığı havuzlardan virüs kapma endişesi ile insanlar evlerinin bahçelerine havuz yapımı teklifleri almaya başladı.

Havuz Bakımı Tecrübeli Eller İle Yapılır
Havuz Bakımı Tecrübeli Eller İle Yapılır

Her Evin Bahçesine Taşınan Havuzlar Nasıl Temizlenir?

Kesinlikle havuz bakımı tecrübeli eller ile yapılır çünkü önemli olan hijyen ve sağlıktır. Havuz bakımı sezona başlamadan, kıştan çıkarken ve sezon devamında yapılır, öncelikle kıştan yaza geçerken havuz içinde ki su boşaltılmalıdır, havuz duvarları ile birlikte tabanı bol temiz su kullanılarak yıkanmalı. Ardından hidrolik asit bir kapta sulandırılarak fırça yardımı ile havuz içine sürülmeli, yalnız kabın içine önce su konmalı eğer asit önce konursa insan sağlığı açısından tehlikeli olur ayrıca başka hiçbir kimyasal ile asit karıştırılmamalıdır.

Havuz Temizliği Tehlikeli Mi?

Asidin ardından havuz temiz su ile durulanır, havuzun aldığı su oranına göre belirlenen yosun önleyici de aynı asit ile yapılan temizlikte olduğu gibi havuzun duvarlarına ve tabanına uygulanır ve ardından havuz su ile doldurulmaya başlanır. Havuzların denge tankı temizliği de önemlidir ve buraların temizliğinde sadece su kullanılır çünkü kapalı alanlar olmalarından dolayı herhangi bir kimyasal ya da asit kullanımında temizliği yapan kişinin zehirlenme ihtimali oldukça yüksektir.

Havuza Klor Ne Zaman Atılmalıdır?

Havuzu temizlerken basma hattının da temizlenmesi gerekir, çünkü basma hattı temizlenmezse içinde ki pislik su basarken havuzun içini kirletir. Havuz temiz su ile doldurulurken mutlaka içine klor atmak gerekir ayrıca havuz çalıştırılmadan önce kum filtresi de gözden geçirilmeli, filtre içinde ki kum 3 yıl süre ile değiştirilmeli ve kum ilavesi yapılmalıdır.

Havuz Bakımını Herkes Yapabilir Mi?

Havuz bakım ve temizliğinde ayrıca pompa difizörleri ile birlikte rulmanları da gözden geçirilmeli, havuz pompaları kontrol paneli, topraklama hattı, trafolar, su altı aydınlatmaları ile bunların su izolasyonları da kesinlikle kontrol edilmeli ve bunları işinde uzman olan kişiler yapmalı. Havuzların altında bulunan makine odalarının su almaması konusunda da son derece dikkatli olmak gerekir bunun için havuz bakım ve temizliği aşamasında makine odasının su almadığı da dikkat ile incelenmelidir.

Havuzlarda Ki Ph Değeri Ne Kadar Olmalı?

Su ile dolan havuz çalışmaya başlatılana kadar bakteri üretebilir bu nedenle suyun dolma aşamasında işlem sona ermeden yeniden klor ilavesi yapılmalıdır. Su ile dolan havuzun ters yıkama ile filtresi temizlenir ve filtre konumuna getirilerek havuz çalıştırılır ardından pH değeri 7,0 ile 7,4 Aralığına gelene kadar klor ilavesi yapılmalıdır.

Sezon Boyunca Havuz Bakımı Ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Sezon boyunca kullanılan havuzların bakımı kolaydır, işini bilen bir havuz bakımcısı tarafından kullanım süresince her sabah havuzun su karakterleri ölçülerek ideal değerlerde olması sağlanır. İdeal değerlere ulaşılması için çeşitli kimyasallar kullanılarak hijyen ve insan sağlığı için sezon sürecinde havuz temiz ve bakımlı kullanılmalıdır.

Havuz Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Temel havuz bakımı için kontrolleri listelemek gerekirse;

  • Havuzu silerek temizleyin
  • İstediğiniz seviyeye kadar su ile doldurun
  • Suyun ideal değerlerde olması için testleri yapın
  • Havuzun filtrelerini, duvarlarını ve kenarlarını temizleyin
  • Suyun klorlamasını yapın
  • Su yüzeyinde köpük ya da kalıntı kalmamasına dikkat edin
  • Sezon için rutin havuz bakım programı hazırlayın

Sermed Havuz Firması, ile işi profesyonellere devretmiş olacaksınız

Whatsapp Danışma Hattı
Hemen Arayın !