Su mutluluk kaynağı olduğu kadar, insan vücudundaki hemen her hastalığı iyileştirici bir etkiye sahiptir. Antik çağlarda beri bilinen, ancak karanlık çağda bir süre unutulan bu gerçeği tekrar hatırlayan insanoğlu modern teknolojiyi suya her an ulaşmak için seferber etti.
Havuz Kimlere Hitap Eder
Bu amaçla gelişen teknoloji herkese bir havuz imkanı sağlayacak kadar pratik çözümler oluşturmaya başladı. Bu imkanlara ulaşım artık sadece bir cep telefonu uzaklığında olması sebebiyle, havuzlara talep o kadar arttı ki küçük süs havuzlarından, bebek havuzlarına, evcil hayvanlar için havuzlardan, medikal havuzlara kadar her canlı türünü ve her koşulu destekleyen havuz sistemleri kurmak veya satın almak mümkün hale geldi.
Betonarme Havuzlar – Bakım Zorluğu
Havuzlar 2000’li yılların başına kadar betonarme olarak inşa edilmekteydi, ancak ilk kurulum maliyetleri, kurulum zorluğu ve bakım maliyetleri bütçeleri hayli zorlamaktadır. Bu durumda üreticiler betona alternatif, beton kadar dayanıklı materyaller üretmek için kolları sıvadı.
Sonunda havuzlar da fabrikasyon olarak her ihtiyaca uygun olarak üretilmeye başlandı. Bunlar prefabrik havuzlar olarak adlandırılmaktadır. Havuzu kurmakla masrafın bitmediğini bilen tecrübeli havuz-severler, prefabrik havuzların çıkması ile beraber prefabrik havuz bakımı zor mu araştırmaya başlamışlardır.
Günümüzde en sık oval gibi belirli şekilleri destekleyen prefabrik havuzlar üretilse de 3D teknolojisinin en ileri seviyeleri kullanılarak havuzlar yakın gelecekte aynı betorname havuzlar gibi kişiye özel tasarımla bile oluşturulabilecektir.
Piyasada mevcut ve en uygun havuz teknolojilerinden biri prefabrik havuzlardır. Bu havuzlar düşük maliyetlerinin yanı sıra, hızlı kurulumu, su sızdırmaması, zemin hareketlerinden etkilenmemesi açısından oldukça popüler hale geldiler. Ancak hızlı yaşayan modern toplum, zaman ve işgücü kaynağı konusunda zorluklar yaşadığı için prefabrik havuz almak isteyenler prefabrik havuz bakımı zor mu merak etmektedirler.
Prefabrik havuzlarda elektrik tesisatı, havuz yüzey temizleyicileri ve filtreleme sistemi havuzun içindedir, ekstra bir alan ihtiyacı da duyulmaz; havuz sahibine düşen steril edici malzeme temini, bunları rutin olarak uygulamak ve filtreleri gerek duyulduğunda temizlemekten geçer; havuz kimyasalları dört çeşittir; pH düşürücüler, klor, çöktürücü ve yosun önleyiciler. Bu ürünlerin uygulama periyodları sezon içi ve sezon dışında farklı zamanlardır. Prefabrik sistemler havuz sahibinin bakım işini oldukça kolaylaştırmıştır. Bunun yanı sıra kullanılan materyaller bakteri üremesini engelleyen bir dokuya sahiptir. Bu açıdan prefabrik havuz hijyeni betonarme havuzlara göre daha kolay sağlanmaktadır.
Olası tesisat sorunları, güneş, hava koşulları, kullanılan su ve streril edici malzemelerin havuz dokusuna vereceği zararlar açısından alıcılar arasında endişeler oluşmuştur. Kalitesiz malzeme kullanımı da bu algının oluşumuna sebep olmuştur. Buna karşı profesyonel havuz firmaları, ileriye dönük endişeleri azaltmak, ürünlerine güvenilirliği arttırmak amacıyla 10 yıla kadar garantili ürünler üretmeye başlamışlardır.
Bu şekilde hem ürünlerine olan rağbeti arttırdıkları gibi hem de ileriye dönük yatırımlarla sürdürülebilir sistemlere ayak uydurmaktadırlar. Teknoloji geliştikçe prefabrik havuz sistemleri kendilerini gelişmeye zorlamaktadır. Bu bağlamda düşünülecek olursa, prefabrik havuz bakımı zor mu diye merak eden alıcılar, profesyonel bir firmadan havuz çözümü satın alındığı takdirde bakımın kolaylaştığını ve bakım maliyetlerinin de azalacağını bilmelidirler.
Henüz bu yazı için yorum yapılmamıştır. İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum Yazın